Tandartspraktijk Wermenbol
Kraanvogelstraat 2
5912 XR Venlo
T 077 3526126

info@tandartswermenbol.nl

Parodontologie

Gezond tandvlees

Een tand of kies staat niet los in de mond, maar wordt vastgehouden door omringend steunweefsel. Het totaal van steunweefsels wordt het parodontium genoemd.   

Lees meer >>

 

Gingivitis

Ontstoken tandvlees langs de randen van de tanden en kiezen wordt gingivitis genoemd. Het kan rood, slap en gezwollen zijn. Tevens kan het gaan bloeden bij het poetsen of eten.   

Lees meer >>

 

Parodontitis

De pocket
Onder bepaalde omstandigheden zal de tandplak de kans krijgen, om dieper in de ruimte tussen de tand en gingiva, te komen. De ruimte die hierdoor ontstaat wordt de pocket genoemd.   

Lees meer >>

 

Oorzaken

Allemaal moeilijke vragen, waarop het antwoord nog niet precies bekend is. Toch is er afgelopen decennia door wetenschappelijk onderzoek al veel bekend geworden.   

Lees meer >>

 

Onderzoek bij parodontitis

Pocketmeting
Voordat een parodontologische behandeling gestart kan worden, moet natuurlijk eerst onderzocht worden of iemand parodontitis heeft en ook in welke mate dit het geval is.   

Lees meer >>

 

Behandeling van parodontitis

Tandartsen die gespecialiseerd zijn in de behandeling van parodontologische aandoeningen worden parodontologen genoemd. Als u parodontitis hebt, kunt u behandeld worden door uw huistandarts en/of mondhygiënist, of zij kunnen u doorverwijzen naar een parodontoloog.   

Lees meer >>